Lokaal talent op podium tijdens 17de cultuurseizoen

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024
cultuurseizoen

In Hoeve Vandewalle werd op woensdag 19 juni het nieuwe cultuurseizoen voorgesteld aan de trouwe cultuurliefhebbers van Kuurne en omstreken. Aanwezigen die de voorstelling ‘900 jaar Kuurne in woord en beeld’ van Sammy Neyrinck gemist hadden, konden deze bekijken op groot scherm voorafgaand aan de seizoensvoorstelling.

In het nieuwe cultuurseizoen werd er opnieuw werk gemaakt van een leuke mix tussen de verschillende podiumkunsten en cultuurvormen. Maar de vrijetijdsdienst blijft ook de actieve cultuurverenigingen communicatief ondersteunen in het verspreiden van hun aanbod. De combinatie van een gemeentelijke programmatie en het aanbod van Kuurnse initiatieven zorgt voor een mooi cultuurseizoen in Kuurne.

Burgemeester Francis Benoit, bevoegd voor cultuur: “In een tijd waar individualisme vaak de overhand heeft, zorgt cultuur voor collectieve momenten van schoonheid, verwondering en reflectie. Cultuurprogrammatie en evenementen brengt de mensen samen en zorgt voor samenhorigheid.” 

Kleppers het komende seizoen zijn ongetwijfeld Preuteleute, Hugo Sigal en Wim Willaert. Jasper Posson en William Boeva zullen het Kuurnse publiek aan het lachen brengen. Luc Janssen duikt samen met een straffe liveband in de geschiedenis van de Britpop. Theaterliefhebbers komen aan hun trekken dankzij Liesa Naert, Karlijn Sileghem en Peter De Graef. Lia van Bekhoven neemt ons mee achter de schermen van Engeland en aan de vooravond van Buren Bij Kunstenaars kan je genieten van een intiem concert van Meermens in de stallingen van Hoeve Vandewalle.

Tijdens de ‘week van de Belgische muziek’ krijgt lokaal talent een podium. Een gelegenheidsband met enkel Kuurnse muzikanten zal de begeleiding voorzien van Kuurnse stemmen in de voorstelling ‘The Voices Of Kuurne’.

Francis Benoit: “Binnen onze gemeente is er heel wat muzikaal talent die we tijdens de zomerconcerten een podium aanbieden. Maar dit seizoen schakelen we een versnelling hoger en plaatsen we de Kuurnse zangers en zangeressen op ons podium van de Kubox. Een gelegenheidsband met topmuzikanten zorgt voor muzikale omkadering.” 

Chillow, Stefano, MC Equal, Kurt Lessafre tekenen al present. Ook kandidate van ‘The Voice van Vlaanderen’ Sherina Evrard en Frans Dubrulle (‘The Voice Senior’) zullen enkele nummers vertolken tijdens de op maat gemaakte voorstelling.

ARNOuveau sluit het Kuurnse seizoen af op 23 april 2025. Dag op dag is het dan drie jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van het Belpopicoon Arno Hintjens. Een passend eerbetoon is het minste wat we hem kunnen schenken.

De ticketverkoop van het zeventiende cultuurseizoen start maandag 24 juni om 09u00 via de webshop www.kuurne.be/tickets of in de vrijetijdsdienst.

Meer info en het volledige programma