Op schattenjacht met vlieg

Gepubliceerd op Maandag 13 juni 2022
01 juli 202231 augustus 2022
vlieg

schatten van vlieg | Op schattenjacht rond de bib

De bibliotheek is tijdens de zomermaanden juli en augustus op zoek naar goede speurneuzen! Hou jij wel van een raadseltje? Ga dan samen met je vriendjes en familie op speurtocht rond de bibliotheek. Want Vlieg en Ambroos, de twee helden van de bib, kunnen jullie hulp goed gebruiken. Het thema dit jaar is ‘Ruik jij wat ik ruik?’.

Hoera, het is eindelijk zomervakantie! Dus daar zijn de Schatten van Vlieg-zoektochten weer. Maar ezeltje Ambroos heeft pech. Hij heeft last van een verstopte neus en hij kan de lekkere bloemen in de Vlindertuin niet meer ruiken. Gelukkig heeft zijn vriend Vlieg een slimme oma met een uitgebreide huisapotheek. Zij heeft vast en zeker een middeltje dat Ambroos kan helpen. Helaas spreekt Oma Vlieg graag in raadsels. Daarom maakten Ambroos en Vlieg een leuke speurtocht zodat jullie kunnen helpen om het raadsel op te lossen.

Is je neus er klaar voor? Kom dan naar de bib in juli en augustus. Vraag je speurtochtformulier aan de jeugdbalie. Er zijn twee zoektochten: voor jongere kinderen (tot 8 jaar) en voor kinderen die al alleen op pad kunnen (maar de hele familie mag zeker mee!). Goed om weten: alle opdrachten vind je aan de ramen of in de tuin van de bibliotheek, maar het opdrachtenformulier haal je af aan de balie. Je komt dus best tijdens de openingsuren langs om op te starten en/of af te sluiten. Als je het raadsel juist hebt opgelost, ontvang je een geurig geschenkje! Mmmmmm,  ruiken maar!

Praktisch

  • Gratis
  • Tijdens de openingsuren van de bib
  • Vanaf 1 juli t.e.m. 31 augustus

Deel jouw ervaring met de #kuurnezomert!