Opbouw nieuwe kinderopvang De Kangoeroe gestart op sportpark

Gepubliceerd op woensdag 23 november 2022
kangoeroe

De buitenschoolse opvang ‘vzw De Kangoeroe’ op het sportpark verhuist. De oude opvangwoning was dringend aan vervanging toe. De nieuwe kinderopvang krijgt een nieuw stekje in multifunctionele units vlakbij in het Sportpark nabij de Boomgaardstraat, op het huidige omnisportveld.

De grondwerken zijn de voorbije weken gestart. Gisteren werden nieuwe multifunctionele units geplaatst. Dit zal een drie tot viertal weken in beslag nemen. Deze ‘units’ zijn volledig uitgerust met de noodzakelijke voorzieningen op gebied van veiligheid, hygiëne en energie. Tegelijkertijd worden de nutswerken voorzien en rioleringen gelegd.

Er komt ook een nieuw toegangspad naar de nieuwe kinderopvang via de Boomgaardstraat. Midden december wordt gestart met de aanleg. Dan wordt ook de afsluiting van het Sportpark terug hersteld. De gemeentediensten staan in voor de omgevings- en grondwerken.

Als alles volgens plan verloopt, kan de kinderopvang verhuizen in de tweede helft van januari. Begin februari hopen we samen met de kinderen de opvang feestelijk te openen.

De oude congiercewoning – waar De Kangoeroe gevestigd is - wordt gesloopt in 2023 en maakt plaats voor een nieuw omnisportveld.

In de buitenschoolse kinderopvang kunnen 28 kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar terecht op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en tijdens de schoolvakanties.

Met deze nieuwe locatie blijft het gemeentestuur volop de kaart trekken van kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang. Het nieuwe gebouw wordt ook multifunctioneler ingezet. De nabijheid van het sportpark, de sportdienst en de bib bieden opportuniteiten. Hierbij maken we de link naar het nieuwe BOA decreet (Buitenschoolse opvang en activiteiten).

De gemeente investeert 300 000 euro in dit project.