Kuurne ondersteunt handelaars tijdens centrumvernieuwing

Gepubliceerd op Woensdag 06 april 2022

Kraslotjesactie

Sinds 14 februari zijn de ‘echte’ werken van start gegaan in het centrum van Kuurne. Geen evidentie voor heel wat lokale handelaars … dat beseft het gemeentebestuur ook. Met een goede communicatie en gerichte acties willen we ze optimaal ondersteunen. Van 11 tot 30 april lanceert de gemeente een kraslotjesactie. Binnenkort prijken de handelaars ook op werfdoeken om iedereen aan te zetten om lokaal te kopen. De werken in het hart van Kuurne zijn de grootste van de afgelopen zestig jaar.

kraslotjesactie

Van 11 tot 30 april organiseert het gemeentebestuur een kraslotjesactie in samenwerking met 34 handelszaken.

Elke deelnemende handelaar ontvangt kraslotjes die ze kunnen uitdelen aan klanten bij een aankoop. Na het krassen zien klanten onmiddellijk of ze gewonnen hebben. Op vertoon van het winnend kraslotje kan de prijs afgehaald  worden aan het onthaal van het Sociaal Huis (tot en met 30 mei).

Maar ook wie niet onmiddellijk won, maakt nog kans op een prijs. Niet-winnende lotjes kunnen binnengebracht worden in de box in het Sociaal Huis of in het gemeentehuis. Hieruit worden, na afloop van de actie, nog eens 5 winnaars getrokken die elk een Kukadobon ter waarde van 50 euro winnen.

Elke handelaar met een fysiek verkooppunt, gevestigd in een ruime zone rond de centrumvernieuwing kon deelnemen. 34 handelaars tekenden in op het aanbod. De gemeente zorgt voor de nodige visibiliteit bij de handelaars met een affiche en digitaal promomateriaal.

Een echte ezel … koopt lokaal

Kuurne is fier op haar handelaars en wil dit ook uitdragen. Onlangs organiseerden we een fotoshoot voor alle geïnteresseerde handelaars uit de werfzone met hun product. Binnenkort prijken ze op herasdoeken in ons centrum en manen ze iedereen aan om lokaal te kopen.

Francis Benoit, burgemeester en verantwoordelijk voor strategische projecten: “Zonder klanten , geen handelaars. Zonder handelaars, geen acties. We hebben elkaar nodig. Handelaars zijn solidair maar wij als klanten mogen ze in deze moeilijke tijden niet in steek laten. Koop lokaal en wie kan en wil, met belgerinkel naar de winkel.“

Bram Deloof, schepen van lokale economie: “Kuurne maakt zich op voor een totale metamorfose van het hart van onze gemeente: vanaf de Leieboorden tot aan de site hypodroom ... Een groene as waar beleving 1 van de troeven wordt. Ook onze Kuurnse ondernemers en handelaars zullen via deze beleving hun producten en diensten extra in de kijker kunnen zetten.  Maar vooraleer de lusten komen, moeten de lasten gedragen worden. Niet evident voor de handelaars die na corona al grote obstakels moesten wegwerken. Vanuit de gemeente gebruiken we dan ook alle middelen die we hebben om onze Kuurnenaren  te blijven motiveren om lokaal te kopen, nu meer dan ooit! De komende jaren willen we als gemeente fors inzetten op ondernemers samenbrengen, ondersteunen én vooral de Kuurnse ondernemerszin en de meerwaarde om in Kuurne te kopen, extra kenbaar te maken. Deze kraslotenactie past perfect binnen onze aanpak!”