Starten in de horeca

U droomt ervan om ooit een horecazaak te starten of uw plannen zijn reeds heel concreet? Hier onder vindt u alle informatie voor een succesvolle start. Een horecazaak starten is een hele uitdaging. Een startende horecazaak staat, nog meer dan andere bedrijven, bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Hieronder een aantal instanties die je graag verder op weg helpen.

 

 

HORECA VLAANDEREN

Als startend ondernemer wordt u geconfronteerd met honderdenéén verplichtingen, formaliteiten en valkuilen. Als lid van Horeca Vlaanderen kan u genieten van persoonlijk juridisch advies. Onze juristen blazen graag de rook voor u weg zodat u snel uw weg vindt en u kan focussen op de core-business van uw zaak.

GUIDEA

Guidea is jouw gids doorheen de horeca. Ben je werkgever, werknemer, beleidsmaker, student of docent? We wijzen je de weg naar waardevolle kennis, cijfers en studies over de horeca. Guidea vertaalt dit voor jou naar heldere inzichten, inspirerende tips en gebruiksvriendelijke horeca apps. 

VLAIO 

Plannen om te starten met een eigen zaak? Maar hoe ga je van een droom naar een succesvolle onderneming? Ontdek de startersgids van VLAIO, de gids naar succes als ondernemer. Je vindt hier oefeningen, tips, checklists, templates, canvassen en inspiratie om je te loodsen doorheen de bruisende wereld van het ondernemen.