Opening nieuwe toegang Vlaspark

Gepubliceerd op Zondag 16 juni 2024
Opening nieuwe toegang Vlaspark

Vandaag opende de gemeente Kuurne samen met de Provincie West-Vlaanderen de gloednieuwe ingang van het Vlaspark. Twee grote cortenstaal inkomborden nodigen iedereen uit om deze groene parel nabij het hart van onze gemeente te ontdekken.

Een zone van 1800 m² werd onthard en mee opgenomen in het bestaande Vlaspark. Op deze manier wordt het groenblauwe netwerk van het Vlaspark doorgetrokken in de bebouwde omgeving in het centrum. De zone werd ingericht met een kronkelend pad doorheen het open groen richting het bestaande Vlaspark. Studio Bossaert stond in voor het ontwerp. De werken kosten 125 000 euro waarvan 60 000 euro subsidies. 

Historische wandeling

Maar er is meer. Sinds vandaag ontdek je 9 levensgrote historische figuren in de omgeving van het Vlaspark. 9 figuren? Wel, Kuurne bestond in 2023 900 jaar. Wil jij ook het verhaal kennen achter die 9 eeuwen Kuurne? Ga dan op zoek naar onze 9 historische personages die je elk het verhaal van 1 van die 9 eeuwen vertellen. Vind abt Piet, boerenmeisje Oshin, Margareta De Tollenaere en de andere figuren in en rond het Vlaspark en scan de QR-code met je smartphone. In een filmpje komen de figuren helemaal tot leven en nemen je mee naar een ver vervlogen Kuurne. En herken jij ondertussen ook de bekende Kuurnenaars achter de 9 personages? 

Paint & Sip

Dat het vlaspark met de meanderende Heulebeek een schilderachtige omgeving is, hoeft geen betoog. Vandaag vindt eveneens een Paint&Sip-workshop plaats in het Vlaspark. In navolging van de oude Leiemeesters trekken deze voormiddag en deze namiddag inwoners het Vlaspark in om onder begeleiding van een ervaren schilder dit wondermooi landschap op doek vast te leggen. Ondertussen proeven ze van een fris ezelsbier. Deze workshop werd mogelijk gemaakt dankzij Toerisme Leiestreek.