Ezelstaart en Ezelsbier

Deze artisanale taart wordt gemaakt op basis van bladerdeeg, chocolademousse en afgewerkt met marsepein. Natuurlijk kan daarbij de afbeelding van een ezel bovenop niet ontbreken. Deze heerlijk zoete lekkernij is verkrijgbaar bij alle Kuurnse bakkers rond de periode van de Ezelsfeesten in de eerste week van oktober.  Een tweede variant van Ezelstaart is de Steenezeltaart.

Ezelsbier

Sinds een kwarteeuw hét streekproduct bij uitstek in Kuurne is het Ezelsbier, gebrouwen bij de brouwerij Bavik uit Bavikhove. Het is de huisdrank in menig Kuurns café en huishouden. Ezelsbier is ook verkrijgbaar bij enkele lokale handelaars zoals ‘De drie wijzen’ en drankencentrale Decuypere in Harelbeke.

De promotor van dit streekproduct is de Orde van de Ezel. De leden willen de naam en de faam van de gemeente zowel op cultureel als op folkloristisch vlak uitdragen.

Fles Steenezel

Steenezel

De Orde van de Ezel lanceerde ook de Steenezel, een ietwat zwaarder bier van 12°. Het bier wordt gebrouwen bij Bios in Ertvelde. Er hoort een speciaal glas bij dat op een arduinen, handgemaakte voet rust. De fles herken je aan het wit papier rond de fles en de kurk.

Nog meer ezelsproducten

Naast Ezelsbier en Ezelstaart zijn er nog heel wat andere ‘ezelsproducten’ in omloop. Zo vind je ook Ezelswijn, Ezelspistolets en Ezelschoco.

Ontdek ze allemaal

Verkooppunt