Groene Long

De Groene Long is een natuurontwikkelingspark van ongeveer 7 ha groot en dat op wandelafstand van het centrum van Kuurne. In het park vind je een mooi evenwicht tussen het  ecologische en het recreatieve. Dat evenwicht zorgt voor een aantrekkelijk, gevarieerd park waar ieder zijn gading kan vinden.

De natuurliefhebber vindt in de Groene Long een hoogstamfruitboomgaard (met oude rassen appel, peer, kers en pruim), een vleermuizenkelder, een eikendreef, knotwilgenrijen, waardevolle hoogstambomen, houtkanten, diverse water- en moeraspartijen met vlonderpaden. Verder zijn er ook bruggetjes, een ijsvogelwand, rietpartijen, een holle weg en karakteristieke inkompleintjes. De randen van de wandelpaden zijn bezaaid met veldbloemen en er is ook een akker met onder meer verschillende graangewassen, vlas, aardappelen en akkerkruiden.  In de zone waar natuur de hoofdfunctie krijgt werd een observatiehut ingeplant.

Op stap met jonge kinderen? Die zal je vast kunnen boeien met een bezoekje aan de ezels en schapen die er in de weide grazen. Ook is er een speelheuvel en een speelbosje voor de jongsten.

Praktisch

  • Vrije toegang van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Honden blijven aan de leiband.

Wat valt er te beleven?