Jeugdaanbod

Leesboeken

In de jeugdafdeling vind je boeken, strips, tijdschriften, luisterboeken, dvd's, fundels,... Er is voor elk wat wils: voor peuters net zo goed als voor kleuters, schoolkinderen en jongeren! Alle boeken staan per leeftijdscategorie opgesteld. Verder hebben we in de jeugdafdeling ook nog gedichten, sprookjes, voorleesverhalen. De meeste boeken zijn in het Nederlands, maar we kunnen je ook helpen als je een verhaal in het Frans of Engels wil lezen. Deze boeken staan bij de rubriek anderstaligen in de jeugdafdeling.

p = peuter en kleuterboeken, voorleesboeken

a = 6 tot 9 jaar

b = 9 tot 12 jaar

Beginnende lezers staan opgesteld per AVI-niveau.

Strips

Asterix, Lucky Luke, Kuifje, Kiekeboe, Nero, Jommeke, Suske en Wiske, en vele, vele andere...

Informatieve jeugdboeken

De informatieve boeken worden in twee leeftijdscategorieƫn opgesplitst: Mini-weetboekjes voor kinderen tot 8 jaar, weetboeken voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Om in de jeugdafdeling een informatief boek terug te vinden, hoef je nog niet te kunnen lezen. Op het etiket staat een pictogram, waaruit je al heel wat kunt opmaken! Je kan er terecht voor informatieve boeken, ook weetjes genoemd, over: godsdienst, natuur, knutselen, geschiedenis, gedichten, aardrijkskunde, enz...

Luisterboeken in de bib

In de bib beschikken wij over een aanbod aan luisterboeken voor de jeugd. In de zomer zijn luisterboeken ideaal om lange (auto)reizen aangenamer te maken. Maar er zijn ook kinderen die niet graag lezen en liever luisteren naar een verteller van een boek.

DVD'S

Tekenfilms en speelfilms

Wie denkt in de bibliotheek voor kinderen enkel tekenfilms aan te treffen, heeft het verkeerd voor. Je vindt er zowel klassiekers als Sneeuwwitje en Pippi Langkous tot en met de nieuwste trends als Mega Mindy. De speelfilms zijn zeker het proberen waard. Meestal gaat het hierbij om verfilmde jeugdboeken, denken we maar aan Otje of de verfilmde Blinkers en Harry Potter...

Informatief

Informatieve jeugddvd's staan opgesteld bij de informatieve jeugdboeken.

Voor peuters en kleuters

Ook het aanbod voor de kleintjes, voor peuters en kleuters, is de moeite waard. Verfilmde prentenboeken, Musti, Bob de Bouwer, Tik Tak, Nijntje en nog vele andere series die hun kwaliteit reeds op televisie hebben bewezen, en die bij deze leeftijdsgroep erg tot de verbeelding spreken.