Volwassenenaanbod

Fiction

Nederlandstalige romans waaronder verschillende genres : detectives, historische romans, thrillers, science fiction… Alle boeken staan per taal alfabetisch gerangschikt op auteur. Als je moeite hebt met kleine lettertjes, dan kan je grootletterboeken kiezen.

Dvd's

Het bewijs dat de bib er niet alleen is voor de lezende medemens. We hebben méér dan 3000 dvd's in huis. Actie- of familiefilm, documentaire of romantische komedie, klassieker of tv-serie, historische of oorlogsfilm? Leen die gratis in de bib.

Grootletterboeken - Moeilijk lezenden - luisterboeken

Deze lectuur is uitermate geschikt voor mensen met visuele problemen. Heel wat leners hebben moeite met de soms wel erg kleine lettertjes die in de hedendaagse typografie worden gebruikt.

Duitse, Engelse, Franse en anderstalige romans

 

12 +

Een hoek apart voor onze jongeren. Literatuur voor jongeren … heel wat auteurs maken er mooi werk van! Een degelijke collectie bevindt zich in de volwassenenafdeling als overstap van jeugd- naar volwassenenliteratuur

Non fiction

Boeken over filosofie, godsdienst, sport, opvoeding en onderwijs, natuurwetenschappen, kookboeken, kunst, reisgidsen, tuinboeken, poëzie, toneel, geschiedenis enz.

Encyclopedieën, woordenboeken en naslagwerken kunnen enkel ter plaatse geraadpleegd worden.

Informatieve dvd, raadpleging Internet en diverse databanken (Gopress, Biblion…)

Kranten en tijdschriften

In de leeshoek van de volwassenenafdeling kan u dagelijks de kranten lezen. De bib is geabonneerd op een 60-tal tijdschriften en een 10-tal kranten en weekbladen. De meest recente nummers kunnen rustig ter plaatse ingekeken worden. De vorige nummers worden wel uitgeleend.

Informatie en documentatie

Voor informatie en begeleiding kan je steeds een beroep doen op het personeel. Nieuws over Kuurne vind je in de hal. Allerlei gidsen, informatiebrochures over Europa, de Vlaamse gemeenschap, de provincie West-Vlaanderen en onze gemeente staan vrij ter beschikking.